Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Brevoduct-P1N PU AS, CNC zaagselafzuigslang

Vanaf 21,95m excl. BTW
De Brevoduct-P1N PU AS CNC zaagselafzuigslang heeft een wand van slijtvast transparant polyester polyurethaan voorzien van een gecoate verenstalen spiraal. Door het elastische polyurethaan en de speciale constructie is dit een zeer soepele en flexibele slang. De wanddikte tussen de spiraal is ongeveer 0,5 en 0,6 mm afhankelijk van de diameter. Deze slang is hydrolyse- en microbenbestendig, heeft een zeer goede flexibiliteit, een hoge slijtvastheid en is goed bestendig tegen olie- en benzinedampen. Bovendien heeft de slang een goede UV- en ozonbestendigheid. De Brevoduct-P1N PU AS is antistatisch (R ≤108 Ohm), volgens de TRBS 2153 en TRGS 727. De Brevoduct-P1N PU AS is universeel toepasbaar als afzuigslang voor vaste deeltjes zoals onder andere cementstof, granulaten, vezels, houtspaanders en zaagsel. Ook geschikt voor afvoer van olie-, benzine-,  en verfdamp, maar ook technische gassen en dampen. De slang is geschikt voor koude- en warme luchttransport. De De Brevoduct-P1N PU AS is een geschikte slang overal waar een antistatische slang ingezet moet worden.

Vacuflex-K1H-St

Vanaf 11,50m excl. BTW
Deze slang is universeel toepasbaar als be- en ontluchtingsslang en als materiaaltransportslang in de textiel-, hout-, kunststof en chemische industrie. De slang wordt ook gebruikt als beschermslang voor kabels in de machine- en apparatenbouw en elektrotechniek en in de carrosserie- en jachtbouw als ventilatie- en kachelslang. Voor deze slang of voor bepaalde diameters gelden minimum afnames. Een aantal diameters zijn ook in rollen van 5 meter leverbaar. Graag in het opmerkingen veld de rollengte invullen. Indien u geen rollengte invult gaan wij van 10 meter uit. Technische gegevens: Kleur: Zwart Temperatuurbereik: -10 tot +70°C

Vacuflex-PU400-C-ECO, slijtvaste afzuig en granulaat slang

Vanaf 8,13m excl. BTW

Vacuflex slijtvaste afzuig en granulaatslang

De Vacuflex-PU400-C-ECO granulaat slang is een zeer soepele lichtgewicht slang op basis van een polyether polyurethaanfolie voorzien van een verkoperde verenstalen spiraal. De wanddikte tussen de spiralen is ongeveer 0,4 mm. De geringe wanddikte en grote spoed zorgen ervoor dat de slang in lengterichting samengedrukt kan worden en zeer soepel is. Dit maakt de slang bijzonder geschikt op toepassingen waar de slang voortdurend in beweging is. Zoals het geval is bij CNC machines. Deze slang wordt vanaf diameter 102 mm gecomprimeerd geleverd (1:4). De Vacuflex-PU400 is weekmaker-, halogeen- en cadmiumvrij en hydrolyse en microbenbestendig. De Vacuflex-PU400 wordt geproduceerd volgens de TRGS 727 en ATEX 2014/34 EU. Als de slang aan beide zijden aarding van de spiraal heeft is deze ook geschikt voor het transport van niet-brandbare stoffen en vaste materialen in ATEX zone 22. De slang is geschikt voor transport van gassen en vloeistoffen met lage geleidbaarheid in ATEX zone 2. Zie voor meer informatie over ATEX zones.  

Vacuflex-PU600-C-ECO, PU slang voor zaagsel en stofafzuiging

Vanaf 11,50m excl. BTW

Vacuflex PU slang zaagsel en stofafzuiging

De Vacuflex-PU600-C-ECO is een zeer soepele lichtgewicht PU slang op basis van een polyether polyurethaanfolie voorzien van een verkoperde verenstalen spiraal. De wanddikte tussen de spiralen is ongeveer 0,6 mm. Dankzij de geringe wanddikte en de grote spoed kan de slang heel goed in de lengterichting samengedrukt worden en is deze zeer soepel. De slang wordt vanaf diameter 102 mm gecomprimeerd geleverd (1:4). De PU-600 is weekmaker-, halogeen- en cadmiumvrij en hydrolyse en microbenbestendig.

Vacuflex-K1Z-LC-PU-ECO, Universeel toepasbare PU slang voor gassen, dampen stoffen en vloeistoffen

Vanaf 10,95m excl. BTW
De Vacuflex-K1Z-LC-PU-ECO universeel toepasbare PU slang  heeft een wand van slijtvast transparant polyether polyurethaan voorzien van een volledig tussen de wand opgesloten koperkleurige verenstalen spiraal. De spoed van de spiraal is links. Door het elastische polyurethaan en de speciale constructie is dit een zeer soepele en flexibele slang. De wanddikte tussen de spiraal is ca. 0,4 mm. Deze slang is weekmaker- en cadmiumvrij en microbenvast. De Vacuflex-LC-PU wordt geproduceerd volgens de TRGS 727 en ATEX 2014/34 EU. Als de slang aan beide zijden aarding van de spiraal heeft is deze ook geschikt voor het transport van niet-brandbare stoffen en vaste materialen in ATEX zone 22. De slang is geschikt voor transport van gassen en vloeistoffen met lage geleidbaarheid in ATEX zone 2. Dit maakt de Vacuflex-LC-PU-Eco een ideale slang om te gebruiken als afzuigslang bij CNC machines.

Universeel toepasbaar

Deze slang is universeel toepasbaar als afzuigslang voor vaste deeltjes zoals onder andere cementstof, granulaten, houtspaanders en zaagsel. De slang is ook geschikt voor afvoer van olie- en verfnevel, technische gassen en dampen en koude- en warme luchttransport. De ECO-uitvoering is niet geschikt voor de levensmiddelenindustrie. Voor deze slang gelden in sommige diameters minimum afnames en moet er rekening gehouden worden met langere levertijden. Een groot aantal diameters is uit voorraad leverbaar, neem voor de actuele voorraadstatus en minimum afname contact met ons op. Technische gegevens: Buigingsradius: 0,6 tot 1 x inwendige diameter Temperatuurbereik: -40 tot +90°C Wanddikte: 0,4 mm Standaardlengte: 10 meter. Extra informatie:

Vacuflex-K1Z-MC-PU-ECO, Universele afzuigslang

Vanaf 11,75m excl. BTW

De Vacuflex-MC-PU-ECO afzuigslang

De Vacuflex-MC-PU-ECO universele afzuigslang heeft een wand van slijtvast transparant polyether polyurethaan en is voorzien van een volledig tussen de wand opgesloten koperkleurige verenstalen spiraal. De spoed van deze spiraal is links. Door het elastische polyurethaan en de speciale constructie is dit een zeer soepele en flexibele slang. De MC-PU is weekmaker- en cadmiumvrij en microbenvast waardoor de slang vocht bestendig is en er geen bacterie aangroei in de slang komt. Deze slang is een zwaardere uitvoering dan type Vacuflex-K1Z-LC-PU, de wanddikte tussen de spiraal bij de MC-PU is ca. 0,6 mm. De Vacuflex-MC-PU wordt geproduceerd volgens de TRGS 727 en ATEX 2014/34 EU. Als de slang aan beide zijden aarding van de spiraal heeft is deze ook geschikt voor het transport van niet-brandbare stoffen en vaste materialen in ATEX zone 22. De slang is geschikt voor transport van gassen en vloeistoffen met lage geleidbaarheid in ATEX zone 2. meer info over ATEX >>

Vacuflex-PU7-C-ECO, PU stof afzuig slang

Vanaf 9,20m excl. BTW

Middel zware polyurethaan stof afzuig slang

De Vacuflex-PU7-C-ECO is een middel zware  PU stof afzuig slang van het basis materiaal Polyether-polyurethaan. Deze slang is inwendig zeer glad en heeft een goede slijtvastheid. De slang is bestand tegen olie en benzine, niet giftig, vrij van halogeen en weekmakers en bestand tegen hydrolyse en microben. De wanddikte tussen de spiralen is ongeveer 0,7 mm. De Vacuflex-PU7 wordt geproduceerd volgens de TRGS 727 en ATEX 2014/34 EU. Als de slang aan beide zijden aarding van de spiraal heeft is deze ook geschikt voor het transport van niet-brandbare stoffen en vaste materialen in ATEX zone 22. De slang is geschikt voor transport van gassen en vloeistoffen met lage geleidbaarheid in ATEX zone 2. Deze slang kan worden ingezet als afzuigslang of blaasslang van dampen, gassen en stof. Hij wordt ook veel gebruikt voor ventilatie, in de houtbewerking industrie, als stofzuigerslang. Kortom, deze slang is heel veelzijdig inzetbaar. De ECO-uitvoering is niet geschikt voor levensmiddelenindustrie. Voor deze slang gelden voor sommige diameters minimum afnames en moet er in die gevallen ook rekening gehouden worden met langere levertijden. Een aantal diameters is uit voorraad leverbaar, neem voor de actuele voorraadstatus en minimum afname contact met ons op.

Vacuflex-PU14-C-ECO, afzuigslang en toevoerslang voor slijtende materialen

Vanaf 9,75m excl. BTW

Zware afzuigslang van Polyurethaan

De Vacuflex-PU14-C-ECO is een flexibele zware slang op basis van een polyether polyurethaan voorzien van een verkoperde verenstalen spiraal. De wanddikte tussen de spiralen is ongeveer 1,4 mm. Deze slang is hydrolyse- en microbenbestendig, olie- en benzinebestendig en halogeen en weekmakervrij. De Vacuflex-PU14 wordt geproduceerd volgens de TRGS 727 en ATEX 2014/34 EU. Als de slang aan beide zijden aarding van de spiraal heeft is deze ook geschikt voor het transport van niet-brandbare stoffen en vaste materialen in ATEX zone 22. De slang is geschikt voor transport van gassen en vloeistoffen met lage geleidbaarheid in ATEX zone 2. De slang is robuust en stevig en door de speciale constructie inwendig zeer glad. Ondanks dat deze slang robuust is, is hij ook flexibel met goede mechanische eigenschappen. De slang is zeer slijtvast, non toxic en vacuüm vast.

Vacuflex-PU25-C-ECO, zware polyurethaanslang

Vanaf 25,20m excl. BTW

Zware polyurethaanslang

De Vacuflex-PU25-C-ECO is een flexibele, maar zware slang op basis van een polyether polyurethaan voorzien van een verkoperde verenstalen spiraal. De wanddikte tussen de spiralen is ongeveer 2,5 mm. Deze slang is vervaardigd uit polyether polyurethaan en is hydrolyse- en microbenbestendig, olie- en benzinebestendig en halogeen en weekmakervrij. De Vacuflex-PU25 wordt geproduceerd volgens de TRGS 727 en ATEX 2014/34 EU. Als de slang aan beide zijden aarding van de spiraal heeft is deze ook geschikt voor het transport van niet-brandbare stoffen en vaste materialen in ATEX zone 22. De slang is geschikt voor transport van gassen en vloeistoffen met lage geleidbaarheid in ATEX zone 2.  

Brevoduct-PU.1/CNC afzuigslang

Vanaf 44,60m excl. BTW

Zeer flexibele CNC afzuigslang

De Brevoduct-PU.1/CNC is vergelijkbaar met het type Vacuflex-PU600 echter is dit een speciaal versterkte uitvoering op basis van een polyurethaanfolie. De slang is versterkt met een verenstalen spiraal die een PVC ommanteling heeft. De wanddikte van deze slang is 0,8 mm, de spiraaldikte is 3,0 mm en die spiraaldikte met de ommanteling is 3,5 mm. De PU.1/CNC heeft een spiraalafstand 35 mm en is leverbaar vanaf diameter 152 mm. Volgens DIN 4102 B1 is de slang moeilijk ontvlambaar. Daarnaast is de slang hydrolyse- en microbenbestendig en halogeen- en weekmakervrij. De PU.1/CNC is een speciale afzuigslang voor afzuiging van zaagsel en houtspaanders bij CNC gestuurde installaties en op afzuigsystemen waarbij de slang een constante beweging maakt. De brede spiraalafstand geeft de slang een hoge mate van flexibiliteit en samendrukbaarheid. De extra stevige spiraal verhindert knikken van de slang bij sterke buigingen tijdens het snelle bewegen van een CNC installatie.  

Brevoduct-3PUR-ANT, Anti statische (industriële) stof afzuigslang

Vanaf 11,00m excl. BTW

Anti statische (industriële) stof afzuigslang

De Brevoduct-3PUR-ANT is een anti-statische stofafzuigslang die speciaal is ontworpen voor industriële toepassingen. De slang is gemaakt van transparant polyurethaan en heeft een ingewerkte hard-PVC spiraal. Om statische elektriciteit te voorkomen, is de slang voorzien van een koperdraad voor aarding. De 3PUR-ANT is knikvast en zeer flexibel. Volgens de EU-normen en regels is deze slang geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. De slang is daarnaast hydrolyse en microbenbestendig. De Brevoduct-3PUR-ANT wordt gebruikt voor afzuiging en transport van vaste deeltjes, afval, stof in de hout-, farmaceutische- en plasticindustrie. In het algemeen is de slang ook geschikt voor doorvoer van lucht, gas, rook, stof, poeders en dampen.  

Brevoduct-3PUR-S, Afzuigslang

Vanaf 5,60m excl. BTW

Schokbestendige afzuigslang

De Brevoduct-3PUR-S is een afzuigslang van transparant polyurethaan met een ingewerkte schokbestendige spiraal van hard-PVC. Deze slang is inwendig glad maar uitwendig gegolfd en knikvast en zeer flexibel. Volgens de EU-normen en regels is deze slang geschikt voor toepassing in de levensmiddelenindustrie. Daarnaast is deze slang hydrolyse en microbenbestendig. De Brevoduct-3PUR-S wordt gebruikt voor afzuiging en transport van vaste deeltjes, afval, stof in de hout-, farmaceutische-, en plasticindustrie. In het algemeen is de slang ook geschikt voor transport van lucht, gas, rook, stof, poeders en dampen.  

Flexibele slangen voor de houtverwerkende industrie: PU en PVC


Premium PU slangen voor optimale prestaties


Voor de houtverwerkende industrie heeft flexibeleslangen.nl een zorgvuldig geselecteerd assortiment van hoogwaardige Vacuflex PU slangen die voldoen aan de specifieke eisen van deze sector. Onze PU slangen zijn niet alleen slijtvast, maar kunnen indien nodig ook worden geaard door middel van de verkoperde spiraal. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving en minimaliseert het risico op stofexplosies.

Flexibiliteit en wanddikte voor elke toepassing


Onze PU slangen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waarbij de wanddikte een belangrijke rol speelt in de flexibiliteit van de slang. We bieden zeer flexibele PU slangen met een wanddikte van 0,4 mm tot 0,6 mm, middelzware slangen met een wanddikte van 0,7 mm en zware kwaliteit slangen met een wanddiktes tot 2,5 mm. Hoe dunner de wanddikte, hoe flexibeler de slang is. Uiteraard is ook de afstand tussen de spiralen van invloed op de flexibiliteit. Zo is de afstand tussen de spiralen van de MC en LC slang kleiner dan de afstand PU 400 en PU 600. Wat de laatst genoemde flexibeler maakt.
Tot een wanddikte van 0,6 mm kunnen onze PU slangen probleemloos worden ingezet op CNC machines. Ze bieden de vereiste flexibiliteit en duurzaamheid, waardoor uw productieproces soepel verloopt en de efficiëntie wordt gemaximaliseerd.

Duurzame PVC slangen voor specifieke toepassingen


Naast ons assortiment PU slangen bieden we ook een aantal PVC slangen aan die geschikt zijn voor diverse toepassingen in de houtverwerkende industrie. Hoewel deze slangen minder slijtvast zijn dan onze PU slangen, vormen ze een betaalbaar alternatief voor minder veeleisende situaties. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de juiste slang voor uw specifieke behoeften.

Uiterst flexibele PU slangen voor optimale bewegingsvrijheid


Naast onze standaard PU slangen bieden we ook een speciale CNC slang aan die uitblinkt in flexibiliteit dankzij de unieke samenstelling van het PU materiaal. Deze slang biedt de ultieme bewegingsvrijheid en maakt het werken van CNC machines in moeilijke posities een stuk gemakkelijker. Of u nu op zoek bent naar maximale flexibiliteit of een optimale slijtvastheid, flexibeleslangen.nl heeft de perfecte oplossing voor uw houtverwerkende bedrijf.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze hoogwaardige slangen uw productieproces kunnen optimaliseren en uw werkomgeving veiliger kunnen maken.