Wat is Eco-Friendly geproduceerd?

Eco-Friendly slangen Vacuflex

Misschien heb je het al wel voorbij zien komen, toen je een nieuwe afzuigslang bij Brevo kocht. Onze Vacuflex-afzuigslangen dragen tegenwoordig een Eco-Friendly keurmerk. Duurzaamheid heeft bij Vacuflex altijd een grote rol gespeeld en tegenwoordig meer dan ooit. Voor Vacuflex betekent zakelijke duurzaamheid handelen in ecologische, economische en sociale duurzaamheid om duurzame groei te manifesteren. Verantwoord gebruik en efficiënte verwerking van hulpbronnen in hun productieprocessen, het verminderen van afval en het gebruik van hernieuwbare energie zijn slechts enkele voorbeelden van hun inzet voor duurzaamheid.

Nieuwe productlijn

Als eerste Europese slangproducent heeft Vacuflex een nieuwe productlijn geproduceerd die ecologische en economische voordelen combineert, langs de hele toeleveringsketen. De gebruikte grondstoffen zijn al milieuvriendelijk en lokaal geproduceerd om onnodig lange ketens en de daarmee gepaard gaande uitstoot van kooldioxide te vermijden. Om gelijkwaardigheid en de efficiëntie van hun eco-verbindingen met betrekking tot standaardgrondstoffen te garanderen gebruiken ze alleen zorgvuldig geselecteerde precursoren. Door dit te doen zijn ze ook specialist in het waar mogelijk recyclen van hun eigen productafval, om dit op een zeer gedoseerde en gecontroleerde manier weer in de materiaalkringloop te brengen.

Milieuvriendelijk

De eco-slangen worden geproduceerd op innovatieve machines van de nieuwste technologie, die dankzij hun hoge efficiënte een significant lager energieverbruik hebben. De eco-producten worden uitsluitend met groene stroom gemaakt. Toegewijd aan bewust gebruik van hulpbronnen en het minimaliseren van verpakkingsafval wordt er geen gebruik gemaakt van individuele folieverpakking voor de eco-slangen, dus ook nog eens eco-friendly packaging! Door deze wijze van verpakken komt er geen folie waar het niet thuishoort. Naast ecologische voordelen bieden de eco-based slangen ook een economisch voordeel. Vacuflex wilt bewust een prikkel creëren om steeds meer milieuvriendelijke producten te gebruiken en zo een belangrijke bedrage leveren aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Een betere wereld

Zoals Vacuflex zelf zegt:

“Ons doel is om de wereld een beetje beter te maken”.

Wij van Brevo vinden dat een prachtige doelstelling en wij werken daar graag aan mee! Met de eco-slangen kunt u als gebruiker ook actief bijdragen aan de bescherming van het milieu. U kunt de eco-based slangen herkennen aan het nieuwe Eco-Friendly logo op de slangen en de slangen zijn hier te vinden.