Toont alle 3 resultaten

Corrosiv®/EN – chemicaliën persslang

Vanaf 30,40m excl. BTW
De Corrosiv®/EN is een chemicaliën persslang met een zwarte EPDM gladde binnenwand en een zwarte EPDM buitenwand met doekafdruk. Deze slang is voorzien van inlagen en een static-wire. Door de geleidende binnenwand kan statische elektriciteit op veilige wijze afgevoerd worden waardoor de slang inzetbaar is in diverse ATEX zones. De slang is drukloos uitwasbaar met heet water of stoom tot 130 °C. (maximaal 30 minuten drukloos). Levertijd 3 tot 5 werkdagen Snijlengte mogelijk

Corrosiv®/SP/EN – chemicaliën zuig persslang

Vanaf 36,55m excl. BTW
Op zoek naar een betrouwbare slang die voldoet aan de strengste normen voor het transporteren van agressieve chemicaliën? Bestel nu onze Corrosive SP EN chemicaliën zuig persslangslanglang

Superchem®/UPE/EN – Chemicaliën zuig persslang

Vanaf 47,20m excl. BTW
De Superchem®/UPE/EN is een hoogwaardige chemicaliën zuig persslang voor doorvoer van een zeer groot aantal zuren, logen, koolwaterstoffen en chemicaliën. Door de binnenwand van zwart glad UPE is de slang elektrisch geleidend. De buitenwand bestaat uit zwart EPDM met doekafdruk en is voorzien van inlagen met stalen spiraal en static-wire. De slang kan drukloos gereinigd worden met heet water of stoom en kan dan kortstondig een temperatuur verdragen tot +130 °C. Deze slang is uitermate flexibel en voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in de norm EN12115:2011 voor wat betreft de buigradius, vlamvertraging, verlenging onder druk, barstdruk veiligheidsfactor van 1:4, elektrische weerstand (dankzij de geleidende binnenwand kan de opgeladen statische elektriciteit op veilige wijze afgevoerd worden waardoor de slang inzetbaar is in diverse ATEX zones), et cetera. Levertijd 3 tot 5 werkdagen Snijlengte mogelijk

Chemisch bestendige zuig- en persslangen worden onder andere gemaakt van EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen Monomeer) of UPE (Ultra-High Molecular Weight Polyethylene) materiaal.

De keuze voor het gebruikte materiaal hangt af van het te transporteren medium. Hieronder een beschrijving van eigenschappen van de materialen.

  1. EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen Monomeer):

  • EPDM is een synthetisch rubber dat uitstekende chemische bestendigheid biedt tegen een breed scala aan zuren, logen, oplosmiddelen en andere chemicaliën.
  • Het materiaal is bestand tegen degradatie door ozon, UV-straling en weersinvloeden, waardoor het geschikt is voor gebruik in buitenomgevingen.
  • EPDM is flexibel en duurzaam, waardoor het lang meegaat in veeleisende toepassingen.

 

  1. UPE (Ultra-High Molecular Weight Polyethylene):

  • UPE is een thermoplastisch polymeer met een zeer hoge molecuulmassa, wat zorgt voor uitstekende chemische resistentie tegen agressieve zuren, logen, oplosmiddelen en andere chemicaliën.
  • Het materiaal is bestand tegen corrosie, slijtage en erosie, waardoor het geschikt is voor veeleisende omgevingen.
  • UPE heeft ook een lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het goed bestand is tegen schuring en een soepele doorvoer van vloeistoffen mogelijk maakt.

 

Beide materialen worden gebruikt bij de productie van chemisch bestendige slangen vanwege hun uitstekende eigenschappen. De juiste materiaalkeuze hangt af van de specifieke chemicaliën waarmee u werkt en de omstandigheden van uw toepassing. In onze chemische bestendigheidslijst kunt u nakijken of het gekozen materiaal geschikt is voor uw specifieke behoeften.