Hoe zit het met maattolerantie?

Wat is maattolerantie?

Maattolerantie verwijst naar de toelaatbare afwijking van de nominale maat van een product. In het geval van slangen, betekent dit dat elke geleverde slang een bepaalde mate van tolerantie heeft ten opzichte van de opgegeven maat.


Wat veroorzaakt maattolerantie?

Maattolerantie wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waarvan slijtage van de gebruikte mal een belangrijke is. Bij het produceren van slangen wordt vaak gebruik gemaakt van een mal. Naarmate de mal vaker wordt gebruikt, zal deze geleidelijk slijten. De producent stelt voor elk product specifieke tolerantienormen vast voor de slijtage van de mal. Dit betekent dat een slang die is gemaakt met een nieuwe mal een minimale afwijking kan hebben ten opzichte van een slang die is gemaakt met een ‘oude’ mal.


Hoe zit het met de maattolerantie van Vacuflex slangen?

De slangen van Vacuflex hebben een maattolerantie met betrekking tot de inwendige diameter. Deze tolerantie ligt tussen +6 en -0 mm. Hoe groter de diameter van de slang is, hoe groter de toelaatbare afwijking. Bijvoorbeeld, een slang met een diameter van 38 mm heeft een maximale afwijking van +1,5 mm, terwijl een slang met een diameter van 350 mm een toelaatbare afwijking van +6 mm heeft.
Het delen van maattoleranties kan variëren tussen verschillende leveranciers. Niet elke leverancier communiceert actief over de specifieke maattoleranties. Als u vragen heeft over de maattolerantie van een specifieke slang, kunnen wij dit graag voor u uitzoeken.