Welkom Profiel Nieuws Catalogus Links Contact
 
 
Vacuflex ECO Friendly


 

 

 

VACUFLEX® wordt groen

Om ECOlogische en ECOnomische interesses te combineren, leveren wij een aantal producten van het merk VACUFLEX® met de toevoeging ECO. Onze ECO-gebaseerde VACUFLEX® slangen hebben een lagere CO2-balans door:

  • Gebruik van zelfgemaakte, duurzame, milieuvriendelijke componenten
  • Productie op machines met een lager stroomverbruik
  • Productie met groene stroom
  • Minder verpakkingsmateriaal - vooral geen individuele plastic verpakkingen

Het idee is om producten aan te bieden die een lagere ecologische voetafdruk hebben en gericht zijn op duurzaamheid.

Dit bereikt VACUFLEX® door:

ECO-slangen te maken met ECO-vriendelijke componenten die "inhouse" bij VACUFLEX® zelf worden gemaakt. De slangen worden gemaakt met een percentage aan eigen gerecycled materiaal, lokaal gemaakt met groene energie waarbij eenmalige verpakking wordt vermeden en met voor het productieproces gebruikte machines met een lager stroomverbruik. Als het kunststof materiaal van kwaleititsafkeur wordt teruggewonnen, tot gerecycled granulaat verwerkt en opnieuw voor productie gebruikt zonder af te doen aan de goede kwaliteit van VACUFLEX® slangen.

ECO-slangen worden geproduceerd met groene stroom. VACUFLEX® beschikt over diverse series zonnepanelen op de daken van hun grote productiehallen.

ECO-slangen worden geproduceerd met nieuwe extruders voor het granulaat die een lager energieverbruik hebben en ook werken met koelapparatuur met een gesloten waterkring.

ECO-slangen van worden door VACUFLEX® niet individueel verpakt in folie of karton. Voor de gecomprimeerde levering zoals van de Vacuflex-PU400-C-ECO en PU600-C-ECO is wel een individuele verpakking noodzakelijk. Dit is echter een net van recyclebaar polyethyleen. De ECO-gedachte komt hierbij enaar voren door de sterk gecompimeerde dus compacte verpakking. Door deze compacte verpakking neemt het transport- en opslagvolume sterk af waardoor minder volume in de vrachtauto, minder vrachtvervoer op de weg en dus minder CO2 uitstoot. Minder opslagruimte spaart ook kosten en energie. Ook hier is de ECO-gedachte tweeledig. Het ECOnomische voordeel bij de gecompimeerde slangen zit hem ook in de lagere kosten voor transport en opslag.

Brevo levert VACUFLEX® slangen zo veel mogelijk door in originele staat zonder gebruik  van extra verpakkingsmateriaal en indien verpakking noodzakelijk zo veel mogelijk in een gecombineerde verpakking ( overdozen ). Brevo herbruikt veel verpakkingsmateriaal en voor de diverse noodzakelijke verpakkingsdozen worden zo veel mogelijk gebruikte dozen aangeschaft en dozen van gerecycled materiaal.

ECO-slangen worden gemaakt in productiehallen die in de winter worden verwarmd door hergebruikte energie uit eigen productielijnen van VACUFLEX®.

De toevoeging ECO staat echter niet alleen voor ECOlogisch, het heeft ook de betekenis van ECOnomicsch. VACUFLEX® wil de klanten prijsvoordeel geven zodat voor hen en de natuur een win-win situatieontstaat en klanten gemotiveerd worden om meer ECO-producten te kopen; producten met een geringere ecologische voetafdruk. Zoals u zult zien, voegt Vacuflex® steeds meer producten toe aan het ECO-assortiment en is VACUFLEX® er succesvol mee. VACUFLEX® heeft in 2019 al ongeveer 700 ton ECO-vriendelijke materialen verwerkt en de vraag naar ECO-slangen neemt gestaag toe. Vacuflex® denkt hiermee een trend in te zetten in hun tak van industrie waar anderen zullen of moeten volgen.

Koop daarom zo veel mogelijk ECO-slangtypen!
Corona

Klik hier voor informatie

Feestdagen 2021

Ons bedrijf zal wegens o.a. nationale feestdagen in 2021 op de volgende dagen gesloten zijn:

Tweede Paasdag 5 april 2021
Dag voor Koningsdag 26 april 2021
Koningsdag 27 april 2021
Hemelvaartsdag 13 mei 2021
Vrijdag na Hemelvaartsdag 14 mei 2021
Tweede Pinksterdag 24 mei 2021
Volle week van maandag tot en met vrijdag na Kerst (27 t/m 31-12)

Vrijdagsluiting

Onze openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag 08:30 tot 17:15 uur. Op vrijdag sluiten wij om 15:00 uur.